23. May 2013

Френсис Ј Monson, сопругата на претседателот Томас С Monson, починал SALT LAKE CITY

Френсис Ј Monson, сопруга на Томас С Monson, претседател на Црквата на Исус Христос на судниот ден светители, почина на 6:35 утрово во Солт Лејк Сити болница опкружен со семејството. Таа беше хоспитализирана за неколку недели и мирно почина од предизвикува инцидент на возраста. Сестра Monson беше 85 години стар. Погребот аранжмани се во постапка (види ажурирани порака).
Признати од страна на нејзиниот сопруг како светилник на семејството на љубов, сочувство и охрабрување, Сестра Monson живеел Христос во центарот живот во збор и дело. Таа засекогаш ќе биде запаметен по својата добрина и тивко, одржлива поддршка на нејзиниот сопруг во неговата црква должности.